Historiske Kroatien

 • Destination:
 • Varighed: 8 days
 • Departs: 07/06/2017
 • Ca. Pris: 8,980 kr.

Tag med på denne fantastiske 8 dages Single-rejse til det sydlige Kroatien, hvor sammenholdet og hyggen sættes i højsædet. Vi skal bo på et hyggeligt hotel i kystbyen Klek. Vi kender området så godt, at du vil se både de store turistattraktioner, samt steder som andre turister ikke finder.

Singleferie uden børn. Max. 15 deltagere. (turen gennemføres ved min. 10 deltager)

Afrejsedatoer og priser:

7. – 14. juni 2017 – 8980 kr
20. – 27. september 2017 – 9560 kr

Prisen er pr person i enkeltværelse med balkon.
Tillæg for afrejse fra Billund 600 kr.

En single-rejse med masser af oplevelser

 
Vi mødes i Kastrup lufthavn (mulighed for afrejse fra Billund) og flyver til Kroatien. Vi lander i Split. Ved tidlig ankomst finder vi et sted, hvor der kan købes lidt frokost inden vi kører til Klek og checker in på vores hotel. Efter at have slappet lidt af mødes vi og spiser aftensmad sammen på hotellet.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Aftensmad

Dag 2
Efter morgenmad drager vi på eventyr mod Bosnien-Hercegovinas Mostar, byen hvor Centraleuropa møder Orienten. På busturen kører vi langs Neretva floden ind i de bosniske bjerge, hvor den katolske kultur gradvist afløses af den muslimske. Vi parkerer ved byens domkirke og spadserer sammen ned gennem den gamle by til den berømte bro. Mostars vartegn er Stari Most – Den Gamle Bro. Det er faktisk den, som byen Mostar er opkaldt efter. Broen med de to vagttårne spænder 28,7 meter hen over floden i 21 meters højde. Den blev færdigbygget i 1558. Vi fortsætter vores fælles vandring gennem den gamle by, og slutter af ved en moske der ligger lige ned til floden. Derefter er der mulighed for at udforske byen på egen hånd. Der er masser af muligheder for at handle souvenirs af enhver slags. Mostar har i århundreder været kendt for sine mange kobbersmede. Hvis man er til kobber er byen helt klart stedet at handle. Vi er tilbage på hotellet ved aften-tid.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Aftensmad

Dag 3
I dag kører vi ned til havnen hvor en båd venter på at tage os ud på en spændende sejl tur ud fra kroatiens smukke kyststrækning. Der vil blive serveret en let frokost ombord på båden og her er der rig mulighed for at opleve landet fra vandsiden og nyde det smukke hav og friske luft. Vi sejler tilbage hen ad eftermiddagen hvor vi kører tilbage til vores hotel og nyder en god middag efter en dag på havet.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Frokost, Aftensmad

Dag 4
Vi mødes efter morgenmaden og tager derefter ud i det fantastiske land. Turen tager os til Neretva flodens delta, med marker med citrus frugter og grøntsager. Kravica Vandfaldene er en unik oplevelse og en stor turistattraktion. Der kommer busser med børnefamilier, bedstemødre og nonner, som er på udflugt fra det nærliggende katolske pilgimssted Medjugorje. Vi starter dagen med at køre til Kravica, inden der kommer for mange besøgende. Vandet er meget koldt, fordi det kommer fra en underjordisk flod, der kommer oppe fra baglandet ved Split. Vandfaldene er mest imponerende i juni, da der er ikke så meget vand i september. Efter Kravica vandfaldene kører vi til Vid, som er en landsby, der ligger, hvor Narona lå i romertiden. Narona var i sin storhedstid provinshovedstad for kolonien af samme navn, og allerede i det fjerde århundrede før vores tidsregning var byen en græsk handelsstation med bymure og befæstninger. I begyndelsen af det syvende århundrede forsvandt Narona ud af kildeskrifterne, og det ser ud til, at byen blev helt forladt. Vi går en tur gennem byen, som arkæologer ikke er færdig med at udgrave. På vores tur rundt i landsbyen kan man se, hvordan smukt udhuggede romerske sten uden skam er blevet brugt til at bygge huse med. Inden vi spiser frokost besøger vi et museum, som er bygget oven for datidens Forum og Augustustempel. Det koster ca 40 kroner at besøge museet, som har den største samling af romerske kejserstatuer, som er fundet samlet noget sted. På vej hjem, gør vi holdt i Metkovic, som er en lille provinsby, men dog den største by mellem Split og Dubrovnik. Her vil der være tid til at shoppe lidt, inden vi skal hjem og have en dukkert inden aftensmaden.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Aftensmad

Dag 5
Dagen er fri til egne oplevelser. Fridag med mulighed for en bytur eller en vandretur i omegnen, og selvfølgelig igen mulighed for på egen hånd at udforske omegnen i udlejningsbil.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Aftensmad

Dag 6
Efter morgenmaden tager vi til byen der er kendt som Adriaterhavets perle, og er en af de bedst besøgte krydstogtshavne i Middelhavet. Bortset fra vintermånederne, er der altid fyldt med turister. Byen er universitetsby, så der er garanti for masser af liv i gaden og på caféerne. Når vi kommer til Dubrovnik, går vi i samlet flok gennem den imponerende Pile Port, og forbi fontænen der i århundreder har forsynet byen med vand fra floden 20 km fra byen. Herefter går vi ned af Stradun, byens hovedstrøg, og samles ud for Sponsa Paladset, klokketårnet og kirken der er indviet til Dubrovniks skytshelgen. Efter vi nu har set hovedstrøget, kan det ikke lade sig gøre at fare vild, så nu kan dem der vil se byen på egen hånd forlade os. Vi andre går sammen forbi havnen og op på bymuren. Det koster ca 90 kroner at komme op på bymuren. Murene er lige under to kilometer lange og omslutter hele den gamle by. Det kan bestemt anbefales at se byen fra oven. Man skal ikke være dårligt gående, fordi der er mange trapper, men det er muligt, at afbryde på halvvejen, hvis strabasserne bliver for store. Efter en fantastisk dag i Dubrovnik vender vi om aften tilbage til hotellet med gode og historiske input.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Aftensmad

Dag 7
Denne dag er egentlig fri til egne oplevelser, men vi inviterer på denne sidste dag gruppen ud på vandretur i den smukke natur i bjergene over Komarna. Vi vil efter morgenmaden køre op til de forladte landsbyer Slivno og Stolovi. Det var her de fleste familier i området boede, før de flyttede ned til kysten eller ned i deltaet. Man skal ikke være gangbesværet, for et af vores mål på turen er en lille kirke på toppen af et bjerg, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Turen tager et par timer, og den går både gennem skov og olivenlunde. Der kan også blives hjemme og nyde stranden.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad, Aftensmad

Dag 8
Vi gør så småt klar til at tage i lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Vi vender hjemad med nye gode bekendskaber og dejlige minder og sjove oplevelser.

Overnatning: Hotel Plaza, Enkeltværelse
Måltider: Morgenmad

 • Jeg elsker at rejse til nye steder og fandt det meget befriende at rejse på en single-rejse sammen med andre der havde det lige som mig. Nu har jeg nye venner at dele mine oplevelserne med!

  Birthe
 • Som singlepige har jeg været på andre rejser, men der var næsten kun par, her var jeg sammen med andre singler, nogle med børn, det synes jeg er at foretrække, dejlig ferie og oplevelse.

  Maria

Lyder det som noget for dig?

Kontakt os nu og få en uforpligtende snak med en af vores rejsespecialister.

Please wait...

Prisen inkluderer

Vi har to afrejser til denne tur:

7. – 14. juni 2017  – 8980 kr
20. – 27. september 2017 – 9560 kr

Prisen er pr person i enkeltværelse med balkon.
Tillæg for afrejse fra Billund 600 kr.

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur fra København/Billund
 • Alle skatter og afgifter
 • Transport til og fra lufthavn i Kroatien
 • Enkeltværelse med balkon
 • Morgen- og aftensmad alle dage
 • Frokost på dag 3
 • Heldags bådtur
 • Heldags eventyr til Bosnien-Hercegovinas by Mostar
 • Heldags natur udflugt til vandfald og landsbyer
 • Heldags bytur til Dubrovnik
 • Vandretur i bjergene
 • Drikkepenge til chauffør (værdi: 800 kr)
 • Drikkepenge til hotel (værdi: 800 kr)
 • Lokalkendt dansk rejseleder alle dage
 • EU-moms

Ikke inkluderet:

 • Øvrige måltider og drikkevarer der ikke er nævnt i programmet
 • Afbestillingsforsikring (8% af rejsens pris)
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge ved restaurantbesøg (beregn ca. 10% oveni)
 • Adm. og konkursdækning iht. Rejsegarantifonden (kr. 150,-)

Turen bliver gennemført ved min. 10 deltagere.

Hotels værelser

Vi bor på hotel Plaza i Klek der ligger lige ned til vandet.

Alle værelserne har:

 • Balkon
 • Eget bad og toilet
 • Aircondition
 • Gratis Wifi
 • Satelit TV
 • Minibar

Yderligere information

Juni:Allerede i begyndelsen af juni melder sommeren sin ankomst. Alting blomstrer, og området er meget smukt. Temperaturen kan allerede være høj, men badevandet er for koldt for nogen (19-20 grader). Du kan med fordel tage af sted på dette tidspunkt, hvis du gerne vil vandre i bjergene og have en aktiv tur.

I midten af juni er sommeren officielt startet, og badevandet er nu 20-22 grader. Højsæsonen er endnu ikke startet, så der er ikke særligt mange turister.

September:Den travle højsæson er overstået, og vejret er stadig skønt med høj sol og varme. Badevandet er 22-25 grader og i midten af måneden er højsæsonen helt slut og der bliver fredeligt alle steder – måske med udtagelse af Dubrovnik, der altid er en magnet for turister.

Valuta: Den kroatiske Kuna er næsten præsis af samme værd som en dansk krone. Vi anbefaler at i medbringer Euro og veksler i Kroation, da det er dyrt at veksle hjemmefra. Du kan også trække kontanter i bankeres automater. Der er ingen valutarestriktioner. Priserne  på madvarer og drikkevarer er lavere end i Danmark. På en restaurant kan du spise et måltid mad for 50 til 70 Kuna. Et glas vin koster 15 Kuna, og det samme koster en stor fadøl. Dog er priserne i de store byer op til 50% højere.

Luft og Vand i Juni: 22C – Genemsnit luft 22C – Gennemsnit vand 16C til 28C laveste og højeste. 12 timers solskin per dag 6 regnvejrsdage i måneden

Luft og Vand i September: 21C – Genemsnit luft 23C – Gennemsnit vand 18C til 26C laveste og højeste. 10 timers solskin per dag 7 regnvejrsdage i måneden

Drikkepenge: Det er valgfrit om man vil lægge drikkepenge i Kroatien. Vi gør det som regel selv, med mindre vi er utilfredse med betjeningen. Hvis du vælger at give drikkepenge, er 5-10% passende. Det gamle rejseråd om at lægge drikkepenge, hvis det er et sted, som man har tænkt sig at besøge igen, gælder naturligvis også her.